svētdiena, 2013. gada 10. novembris

Vairāk saules/ Mehr Sonne

..radīsim paši. ..schaffen wir selbst.
Ar zeltainiem siera cepumiņiem. Mit goldenem Käsegebäck.

Ēdieniem pievienojot dažādu toņu zeltainus ķirbju miltus(no miziņām).
Zu den Speisen fügen wir goldenes Kürbismehl(von Schalen) in verschiedenen Goltönen hinzu.


Priecēsim acis, skatoties uz dzelteniem ķirbju augļiem, pirms tie nonākuši katlā, pannā un burciņā.
Wir erfreuen unsere Augen beim Schauen auf gelbe Kürbisfrüchte, bevor sie in den Topf, in die Pfanne und ins Glas wandern.
Atceroties vasaras saulainās dienas, svētkus un gardus ēdienus. Vasarā iemācījos cept ruleti ar svaigā siera un laima krēmu, papildinot ar odziņām. Mmm, bija gardi. Tuvojas svētki, odziņas saldētavā gaida savu kārtu...
Wir können an die sonnigen Sommertage, Feste und schmackhafte Speisen sich erinnern. Im Sommer habe ich gelernt den Rollbiskuit mit Frischkäse und Laimcreme zu backen, und noch die Beeren dazu. Mmm, schmeckte es gut. Bald kommt ein Fest, die Beeren im Gefrierkühle warten auf seine Reihe...

Un kā jūs radāt vairāk saules? Und wie schaft ihr mehr Sonne?
Sveiciens Mārtiņdienā! Grüße am Martinstag!

4 komentāri:

Inga Leibuka teica...

Rulete izskatās ļoti garda!!!

ceita teica...

Jā, rulete šķiet ļoti garda esam. Ķirbju milti no miziņām, paštaisītie vai kaut kur nopērkami? Neesmu tādus lietojusi.

Queen Of The Armchair aka Dzintra Stitcheries teica...

mmmmmm, Rita, ka torte izskatās garšīgi ar tajā ogām ..... es nekad neesmu dzirdējis par zelta ķirbju miltiem, ļoti interesanti!

RitaGri teica...

@ceita, Dzintra
ķirbju miltus gatavoju pati no izkaltētām ķribju miziņām, samaļot tās kafijas dzirnaviņās. Bet ir arī nopērkami, par miltiem ir raksts 6.novembra "Ievas" numurā.