svētdiena, 2016. gada 10. jūlijs

"Otrā Elpa" beigusies.. Lai dzīvo "Otrā Elpa"! "Zweiter Atem" ist zu Ende.. Es lebe "Zweiter Atem"!

bet bez elpas neesmu palikusi. Tieši otrādi - dažādi notikumi lika elpot dziļāk.
aber ohne Atem bin ich nicht geblieben. Ganz im Gegenteil - manche Ereignisse ließen ganz tief atmen.

10 nedēļu darba rezultāts. Bet projektam jauns posms. Par to nākamajā postā.
Das ist das Ergebnis der 10- wochigen Arbeit. Aber das Projekt hat eine neue Runde. Darüber in einem anderen Post.
*******
Atvaļinājums sākās ar ceļojumu uz Baltkrieviju. Daudz redzēts, dzirdēts, secināts. Ciemkukulis no Baltkrievijas. Jā, jā, ietīts vēl kā senos laikos. Bet no otras puses - videi draudzīgāk.
Die Ferien begannen mit der Reise nach Weißrussland. Ich habe viel gesehen, gehört, einige Schlussfolgerungen gezogen. Das Mitbringsel aus diesem Land. Ja, ja, eingewickelt wie in alten Zeiten. Aber anderseits - umweltfreunlich.
Kas tad tajos vīstokļos ir? Lins - audums kleitai vai kostīmam, audums gultas veļai(palags jau apvīlēts, spilvendrānai vēl jātop), galdauts un galda sedziņa, cepure(cepurei ir padomā citas puķītes) un skaists kokvilnas lakats(no tā gan taps divi trīsstūra lakatiņi).
Was sind in diesen Bäuschen? Leinen - der Stoff für ein Kleid oder ein Kostüm, der Stoff für die Bettwäsche (das Bettlacken ist schon fertig, aber der Kissenbezug soll noch genäht werden), Tischdecke und - serviette, einen Hut(dafür möchte ich andere Blümchen) und ein schönes Baumwolltuch (daraus entstehen zwei Dreiecktücher).

 Divi žurnāli. Lai arī maksāja tūkstošus, tomēr bija lētāki kā pie mums. No 1.jūlija baltkrievi mācās atkal apieties ar monētām, tur notika naudas reforma.
Zwei Magazins. Obwohl der Preis in Tausenden war, kosteten sie billiger als hier. Vom 1.Juli lernen die Leute wieder mit Münzen umgehen, da fand die Währungsreform statt.
"Sabrinā" iepatikās šis modelis, bet adīšana ir vairāk kā eksperiments. jo atlikusī dzija no jakas var nepietikt. Bet es vēl paeksperimentēšu.
In " Sabrina" hat mir  diese Modell ins Auge gefallen, aber das Stricken ist mehr als ein Experiment weil der Garn von der Jacke nicht reichen kann. Aber ich experimentiere noch ein wenig weiter.

2 komentāri:

ceita teica...

Beidzot esmu tikusi arī līdz jaunumu lasīšanai, otrā elpa atkal turpinās, jauki..., bet es pie krustiņiem nemaz, it kā jau teorētiski brīvs laiks ir, atvaļinājums, bet kamēr mans suņuks maziņš, krustiņošana ir totāla neiespējamā misija, gandrīz vai kā labs attaisnojums sanāk..., bet gan jau būs laiks, vēlāk. Smuks tas zilais auduma rakstiņš, ļoti romantisks un vasarīgs. Šo Verenu es arī nopirku, Narvesenā, arī krieviski, jo lētāka. Lai raiti sokas adīšana un krustiņošana!!!

Sigita teica...

Arī man jaunumu lasīšana iekavējusies :D
Apbrīnoju šo izšuvēju pacietību! Kaut vienu brīdi, pārlecot no viena krustiņbloga uz nākamo, sāku domāt - varbūt pamēģināt? Bet pagaidām tas ierindojas vēlmju garās rindas noslēgumā, kā jau pēdējais klātpienācējs...
Starp citu, es arī reiz domāju par to, ka tagad tiek runāts par videi draudzīgo, bet tā arī nezinu nevienu veikalu, kur preces papīrā iesaiņotu, kā senāk... bet varētu tak... :)