sestdiena, 2011. gada 12. februāris

Kartiņu komplektu izloze notikusi

Kartiņu komplektu izlozē piedalījās trīs dalībnieces, kas bija pieteikušās. Vārdus uzrakstīju uz rožainām lapiņām un lozēja mana meita. Veiksminieces ir Hela  un Līga(LiRu), uzrakstiet uz epastu: rgritagri@gmail.com savas adreses vai sarunāsim citu nodošas iespēju. Sanita G. - tev droši vien ir paveicies kur citur dzīvē!

Tamborētas ziedu brošiņas/Gehäkelte Blumenbroschen

Iedvesmojoties no tamborējumiem ziedu jūrai, uztamborēju divus ziediņus, kurus uzdāvināju divām Dacēm. Uzdāvināti tie tika kā rotājums mazām dzeju grāmatiņām, bet tamborēts tika ar domu, ka viņas varētu rotāt savus tērpus.
Ar šīm ziedu brošiņām piedalos bloga Re-darbi dāvanu konkursā.
Darba laiks -līdz 2 stundām, materiāli, kas bija mājās(tāds ir konkursa noteikums) padomju laikos iegādāti īrisa diedziņi un pērlītes no izjukuša pērlīšu klipša. Diemžēl vajadzēja būt nedaudz smalkākai tamboradatai nekā Nr.3.
Die Anregung bekam ich von den Häkelarbeiten, die ich für das blumenbunten Blütenmeer machte, und habe zwei Blümchen gehäkelt, die ich zwei Kolleginnen Namens Dace zum Namenstag geschenkt habe. Die Blümchen wurden als Schmuck zu kleinen Gedichtebüchlein geschenkt, aber die Blümchen wurden mit dem Gedanke gehäkelt, dass sie ihre Kleidung damit schmücken können.
Mit diesen Broschen nehme ich am Geschenkewettbewerb im Blog Re-darbi teil.
Die Arbeitszeit - bis zwei Stunden, Materialien, die zu Hause waren(so waren die Bedingungen des Wettbewerbs), längst gekauftes Irisgarn und Perlchen von einem aufgelösten Ohrklipp. Die Häkelnadel konnte aber etwas feiner sein.

svētdiena, 2011. gada 6. februāris

Tamborēti ziediņi ziedu jūrai/ Gehäkelte Blümchen für das Blütenmeer


Pie Rafaelas Blumentbunt blogā tiek aicinātas dalībnieces dalībai "Puķuraibās ziedu jūras" projektā. Es arī gribēju iesaistīties, tā nu ar tamboradatas palīdzību man tapa trīs narcisītes, rozīgais zieds un taurenis. Gribētos jau vēl kādu ziediņu uztapināt, bet laika trūkums man to neatļaus. Kaut gan kas to zina, varbūt tomēr..
Bei Raphaela im Blog Blumenbunt werden die Teilnehmerinnen zum Teilnnahme im Projekt "Blumenbuntes Blütenmeer" eingeladen. Ich mochte auch daran teilnehmen, so ist bei mir mit Hilfe von Häkelnadel drei Narzissen, eine rosa Blume und ein Schmetterling entstanden. Ich möchte noch ein paar Blümchen machen, aber es fehlt mir die Zeit. Doch wer weiß, vielleicht doch...

Mobilā pūcīte/Mobiles Eulchen






Rudenī iegādājōs jaunu Telefonu NOKIA 5230. Tā kā tam ir skārienjūtīgais ekrāns, tad bija nepieciešams maciņš. Protams, veikalā bija ļoti feins ādas maciņš, kas man patika, arī audumu maciņu izvēle bija liela, bet es nolēmu, ka uzšūšu un izšūšu pati. Nepagāja ne divi gadi:) un maciņš ir gatavs. Man šī pūcīte  no CS žurnāla iepatikās jau no "pirmā acu skata". Šūts uz melnas kanvas, bildē diemžēl tik labi neizskatās, bet spīd pūcītes acis gan kā naktī. Fotografēts ar mobilo telefonu.
Im Herbst habe ich ein neues Handy NOKIA 5230 gekauft. Da es einen Tastbildschirm hat, brauchte es ein Täschchen. Natürlich gab es im Geschäft Täschchen aus Leder, das mir sehr gefiel, auch die Auswahl von Stofftäschchen war groß, aber ich beschloss selbst zu nähen und sticken. Es verging auch nicht so lange Zeit :) und das Täschchen ist fertig. Dieses Eulchen aus dem CS Magazin gefiel mir vom ersten Blick. Gestickt auf dem schwarzen Aida, leider im Bild sieht es nicht so gut aus, aber die Augen von der Eule leuchten wie in der Nacht. Das Foto ist mit dem Handy gemacht.