pirmdiena, 2015. gada 28. septembris

Vasarīgi sveicieni rudenī/ Sommerliche Grüße im Herbst



Maz man šobrīd brīvā laika rokdarbiem, bet tā gribējās kaut ko uzšūt. Tā nu tapa mazs vasarīgs sveiciens.
Ich habe zur Zeit wenig freie Zeit für die Handarbeiten, aber ich möchte so sehr was aussticken, So entstand ein kleiner sommerlicher Gruß.


otrdiena, 2015. gada 8. septembris

Grāmatu pirmie teikumi/ Die ersten Büchersätze

Tā kā mans izšujamais darbs ir procesā un ir arī slepens, tad ar prieku pārņemšu stafetes kociņu no Helas (izaicinātāja Inga)  un uzrakstīšu pirmos teikumus grāmatām, kuras lasu. Parasti lasu vienu grāmatu, bet šobrīd ir tā, ka iesāktas ir divas. Tad nu no tām. Un vēl no trim, kas stāv kā iedvesmas objekti, tiek šķirstītas vai gada savu laiku lasīšanai. Vai esmu pievērsusi uzmanību pirmajam teikumam? Nē un jā. Vairāk jau nē, esmu izlasījusi un devusies tālāk stāsta radītajā pasaulē. Un ja esmu pievērsusi uzmanību, tad šo teikumu esmu pat izlasījusi vairākas reizes, pirms doties tālāk.

Tātad:
"Savvaļas daba un Pirmatnējā Sieviete - tās abas ir apdraudētas."
"Sievietes, kuras skrien ar vilkiem" Klarisa Pinkola Estesa, Ph.D.

"Pie viņa skrēja sieviete."
"Patiesība" Rīka Pulkinena , Lasīšanas veicināšanas programma "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija"

"A legendary artist, Vincent Van Gogh's (1853-90) brilliantly creative oeuvre is inextricably linked to his reputation as a mad genius."
"Vincent Van Gogh. Masterpieces of Art" Stephanie Cotela Tanner

"Impresionisms nepakļaujas vienkāršam skaidrojumam."
"Impresionisms. Enciklopēdija"

"Šī grāmata ir par latvju rakstu zīmēm un to izpratni, kā arī lietojuma un jēgas atjaunotni mūsdienu un tradicionālās kultūras situācijā. Vienlaikus tā ir arī grāmata par pašu rakstu - tiem principiem un likumībām, kas zīmes sakārto vienotā veseluma kopienā."
"Latvju raksts un zīmes" Valdis Celms

Un kādi ir jūsu grāmatu pirmie teikumi?
*******
Die Herausforderung für die Bücherblogger und nicht nur, auch für "einfache Leser" oder alle Interessenten - die ersten Sätze von fünf Büchern, die jetzt gelesen werden oder sind schon gelesen oder.. schreiben.
Und wer schreibt die nächsten Sätze?